Korkotukilaina vuokra- ja asumisoikeustaloille

ARA hyväksyy korkotukilainoja vuokra-, asumisoikeus- ja osaomistustalojen uudisrakentamiseen kuntien puoltamille kohteille. Korkotukilaina on pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämä laina, jonka korosta valtio maksaa osan (Valtiokonttori / ARA) jos lainansaajan perusomavastuukorko ylittyy. Vuokra- tai asumisoikeusasuntojen rakentamista varten myönnetyllä korkotukilainalla on valtion täytetakaus. Takaus tulee voimaan suoraan automaattisesti.

Korkohyvitys

Uusien vuokra-asuntojen ja vuokratalojen rakentamista varten hyväksyttävien korkotukilainojen perusomavastuukorko on 3,4 %.

Perusomavastuu on asumisoikeustaloissa 3,5 %.

Mikäli rakentamisajan jälkeen perittävä vuotuinen korko ylittää omavastuun määrän, maksetaan ylimenevästä osasta korkotukena ensimmäisenä lainavuonna osaomistuskohteelle 90 % ja vuokra- ja asumisoikeustalokohteelle 95 %. Maksettava korkotuki pienenee vuosittain (ks. YM:n tuotekortit oikealla olevasta palkista).

Päätöksen jälkeen lisätietoja korkotuesta saa Valtiokonttorin korkotukien asiakaspalvelunumerosta 0295 50 2248, arkisin 10 - 15.

 

 

OHJEET

ARAn tuet 2016 -hakuohje (pdf)

Julkaistu 8.2.2013 klo 16.09, päivitetty 28.6.2016 klo 13.50