Alueelliset työryhmät vauhdittavat paikallista toimintaa

Hissi - Esteetön Suomi 2017 -hankkeessa ratkaisevassa roolissa ovat siinä mukana olevat kaupungit ja kaupunkien hissityöryhmät. Työryhmien avulla saadaan aktivoitua paikallista toimintaa. Valtakunnallisen hankkeen ja paikallistason toteuttajien yhteistyön tavoite on poistaa esteitä hissin rakentamiselta.

Kartta, hissityöryhmätHissityöryhmät

Maakuntien keskuskaupungeista Jyväskylä, Joensuu, Kuopio, Lahti, Lappeenranta (ml. Imatra ), Oulu, Pori, Tampere, Turku ja Vaasa ovat perustaneet hissityöryhmät vuosien 2012–2013 aikana. Vuoden 2014 aikana  perustettiin ryhmät  myös Kotkaan, Hämeenlinnaan, Rovaniemelle, Mikkeliin ja Kouvolaan. Pääkaupunkiseudulle (Espoo, Helsinki, Kauniainen, Vantaa) perustettiin alueellinen työryhmä.

Työryhmien kokoonpano

Hissityöryhmien vetäjinä toimii pääsääntöisesti asuntotoimen vastuuhenkilö, jäseninä ryhmissä on korjausneuvojia, rakennusvalvonnan edustajia, paikallisen kiinteistöyhdistyksen toiminnanjohtajia, paikallisen isännöitsijäyhdistyksen nimeämiä edustajia, esteettömyysasiamiehiä ja sote-puolen edustajia. Lisäksi useissa ryhmissä on mukana myös edustajia pelastuslaitokselta ja hissialan yrityksistä. Vanhustyönkeskusliitolta on myös mukana edustaja Lahden sekä Rovaniemen hissityöryhmissä.

Hissityöryhmien vetäjät

Hämeenlinna Tuukka Tuomola
Joensuu Anna-Liisa Romppanen
Jyväskylä Eija Kuokkanen
Kotka Juha Vulkko
Kouvola Auvo Viiru
Kuopio Katri Hiltunen
Lahti  Ari Juhanila
Lappeenranta, Imatra Krista Huovila
Mikkeli Sari Valjakka
Oulu Jari Heikkilä
Pori Sari Harjunpää
Pääkaupunkiseutu  Simo Merilä
Rovaniemi, Sodankylä Hannu Kangas
Tampere Kaisu Kammonen
Turku  Mika Palmroos
Vaasa Jonas Nylén

 

 

Julkaistu 16.7.2014 klo 16.20, päivitetty 6.11.2017 klo 10.28